Minister Malatinský nie je spokojný s návrhom rozpočtu

NETKY.SK • 18 August 2013, 11:35 • 2 min
Minister Malatinský nie je spokojný s návrhom rozpočtu

BRATISLAVA - Na ministerstve hospodárstva sa pripravuje zlučovanie podriadených organizácií.

slovakia

left justify in out

Ministra hospodárstva Tomáša Malatinského nepotešil návrh rozpočtu na budúci rok pre jeho rezort. "Rozhodne nemôžem byť spokojný s návrhom, ktorý dnes poznám. Uvedomujem si však, že aj konsolidácia si vyžaduje svoje opatrenia, ktoré nie sú populárne,“ uviedol pre agentúru SITA Malatinský. Ministerstvo by malo podľa návrhu štátneho rozpočtu v budúcom roku hospodáriť so sumou 414,6 mil. eur, pričom v tomto roku mal rezort k dispozícii takmer 302 mil. eur.

Ministerstvo chce hľadať ďalšie prostriedky hlavne vo svojej kapitole. "Vzhľadom na možnosti, ktoré máme a vzhľadom na plnenie úloh z programového vyhlásenia vlády sú nutné kroky, ktoré považujem za potrebné. Sú to kroky v redukcii, v zlučovaní a hlavne v úsporách,“ dodal Malatinský. Podľa neho všetky podriadené organizácie v rezorte hospodárstva čakajú zmeny. “Určite príde k zmenám. Niekde sú rezervy väčšie, niekde aj žiadne, ale určite sa nedá prikrývať perinou, na ktorú nemáme,“ podotkol Malatinský. 

Minister je pripravený o rozpočte ešte rokovať s ministerstvom financií. “Sú oblasti, ktoré určite budeme spolu s ministerstvom financií riešiť a kde by som nerád škrtal, alebo redukoval. Je to však na budúcich rokovaniach a pokúsime sa prejsť jednotlivé možnosti. Dopredu však nie je možné povedať, aký bude úspech,“ povedal Malatinský. Dôležité podľa neho je a bude vyčerpať a spolufinancovať projekty z európskych financií a podporovať inovácie, nové technológie, ktoré majú potenciál priniesť investované zdroje späť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies