Minister Lipšic ocenil úspešných v rezorte, Barteková sa cítila príjemne

NETKY.SK • 29 September 2010, 07:28 • 2 min
Minister Lipšic ocenil úspešných v rezorte, Barteková sa cítila príjemne

Minister Lipšic ocenil úspešných v rezorte, Barteková sa cítila príjemne

slovakia

left justify in out

img

Minister vnútra Slovenskej republiky Daniel Lipšic v utorok prijal a ocenil najúspešnejších športovcov za rok 2010, patriacich pod jeho rezort. Prijal ich v budove ministerstva a vo svojom krátkom príhovore všetkým zúčastneným poďakoval a prisľúbil, že rezort ich bude aj naďalej podporovať a vynasnaží sa minimalizovať rozpočtové škrty pre vrcholovú reprezentáciu.   "Ocenenie získali naši úspešní reprezentanti, majstri sveta, majstri Európy či olympijskí víťazi. Rezort vnútra má asi najúspešnejšiu športovú reprezentáciu. Sme ich fanúšikom a akýmsi servisom, ktorý im vytvára podmienky na dosahovanie dobrých výsledkov. Tie sú však dielom najmä ich obrovského úsilia, trpezlivosti a sebazapierania. To treba oceniť, zvlášť v tejto dobe, keď sa ponúkajú iné vzory," uviedol Lipšic.
Na prijatí boli prítomní a poďakovanie v podobe diplomov z rúk ministra prevzali títo členovia Strediska štátnej športovej reprezentácie MV SR v Bratislave – reprezentanti v rýchlostnej kanoistike Ivana Kmeťová, Martina Kohlová, Richard a Michal Riszdorferovci, Erik Vlček a Juraj Tarr s trénermi Tiborom Soósom a Filipom Petrlom, i vodní slalomári Pavol a Peter Hochschornerovci, Ladislav a Peter Škantárovci a Gabriela Stacherová s Katarínou Macovou s trénermi Petrom Hochschornerom a Jurajom Minčíkom. Športovú streľbu zastupovali Danka a Lenka Bartekové, Monika Zemková, Zuzana Štefečeková a Július Vass s Filipom Prajom a trénermi Branislavom Slamkom a Jurajom Sedlákom.
Skeetárka Danka Barteková, označila stretnutie za milú povinnosť. Podľa jej slov každému športovcovi padne vhod, keď sa mu za jeho prácu ujde nejaké ocenenie. "Pán minister nám veľmi pekným spôsobom poďakoval za reprezentáciu a vyjadril presvedčenie, že športovci, ktorí dosahujú vrcholové výsledky, sú vzorom pre spoločnosť. Celé stretnutie bolo veľmi príjemné," uviedla, ktorá na nedávnom finále Svetového pohára v brokových zbraniach obsadila konečnú bronzovú priečku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona