Minister Lengvarský má skvelú správu: „Koncom marca by sa život mohol vrátiť do bežného režimu!"

NETKY.SK • 9 Február 2022, 10:51 • 2 min
Minister Lengvarský má skvelú správu: „Koncom marca by sa život mohol vrátiť do bežného režimu!"

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský predpokladá, že život na Slovensku sa vráti do bežných koľají už na konci marca. Naznačil tak termín zrušenia protipandemických opatrení.

slovakia

left justify in out

„Absolvovali sme včera konzílium aj za účasti premiéra, hovorili sme spolu o situácii po odznení vlny omikronu a prvom nástrele opatrení s tým, že v princípe by sme koncom marca mohli byť v režime, ktorý by umožňoval bežný život občanom," povedal minister.

 

img

 

Predseda vlády Eduard Heger pred rokovaním vládneho kabinetu poznamenal, že hoci pozitivita na Slovensku stúpa, nie je to nič, čo by sa neočakávalo. Je rád, že počty ľudí na umelých pľúcnych ventiláciách klesajú. Potvrdil, že v utorok diskutovali s konzíliom odborníkov a stretnutie bude pokračovať aj v stredu. „Smerujeme k tomu, a predbežná diskusia je nastavená tak, že keď budeme vidieť kulmináciu na Slovensku a potvrdí sa táto kulminácia a pokles zrejme v období desiatich dní, budeme vedieť prísť k výraznému uvoľneniu," povedal premiér. Presný dátum zatiaľ nechcel konkretizovať.

 

img

 

Premiér predpokladá, že sa upustí od všetkých opatrení, čiže by podľa jeho slov došlo k uvoľneniu prevádzok pre všetkých ľudí. „Poslednou vecou, ktorou budeme disponovať, je nosenie respirátora. Ten chráni na viac ako 70 percent pred nákazou," poznamenal Heger. Pripomenul, že očkovanie poskytuje najväčšiu imunitu a ochranu pred nákazou.

 

Prečítajte si: WHO oznámila 500 000 úmrtí na ochorenie COVID-19

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies