Minister Lajčák vystúpil v záverečnom paneli na Bledskom fóre

NETKY.SK • 4 September 2012, 06:42 • 2 min
Minister Lajčák vystúpil v záverečnom paneli na Bledskom fóre

Minister Lajčák vystúpil v záverečnom paneli na Bledskom fóre - Politika Minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák vystúpil dnes v záverečnom paneli v rámci Bledského strategického fóra v Slovinsku. Spolu s ním predniesli svoje príspevky k téme „Výzvy

slovakia

left justify in out

imgMinister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák vystúpil dnes v záverečnom paneli v rámci Bledského strategického fóra v Slovinsku. Spolu s ním predniesli svoje príspevky k téme „Výzvy pre Európsku úniu v juhovýchodnej Európe: Kríza eura a mäkká sila príťažlivosti Európskej únie“ napríklad aj ministri zahraničných vecí Čiernej Hory Nebojša Kaluderović, Macedónska Nikola Poposki a Chorvátska Vesna Pusičová.
      „Európska únia ponúka perspektívu žiť v mieri, stabilnom prostredí, s vysokým stupňom ochrany ľudských práv a životnými štandardmi. Milióny ľudí v mnohých regiónoch sveta môžu len snívať o takejto perspektíve,“ uviedol vo svojom vystúpení slovenský minister.
      V rámci integračných ambícií krajín západného Balkánu vyzdvihol ako pozitívny príklad Chorvátsko, ktorému sa podarilo zhmotniť európsku perspektívu. Za ďalší pozitívny príklad označil Čiernu Horu, s ktorou EÚ otvorila prístupové rokovania koncom júna tohto roka.
      Zároveň si položil rečnícku otázku, prečo je tomu tak. „Pretože ich lídri si stanovili európsku integráciu ako svoju prioritu číslo jeden a pozerali sa viac dopredu než dozadu,“ zdôraznil Lajčák s tým, že podobnou cestou prešlo svojho času aj Slovensko. „Medzi úspechom a prepadom existuje veľmi tenká hranica,“ konštatoval šéf slovenskej diplomacie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona