Minister Lajčák vystúpil na bezpečnostnej konferencii v Litve

NETKY.SK • 11 Január 2019, 15:10 • 2 min
Minister Lajčák vystúpil na bezpečnostnej konferencii v Litve

TRAKAI - Na bezpečnostnej konferencii Snow Meeting v litovskom meste Trakai vystúpil v dnešných hodinách minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák. TASR o tom informoval tlačový odbor MZVaEZ.

slovakia

left justify in out

Lajčák vystúpil v rámci panelu venovanému 70. výročiu založenia NATO. Podľa šéfa slovenskej diplomacie je Aliancia v súčasnosti lepšie pripravená čeliť výzvam, pred ktorými stojí, než bola v minulosti. Lajčák sa primárne venoval americkej prítomnosti v Európe a budúcnosti transatlantických vzťahov.

 

 

Minister Lajčák absolvoval popri konferencii bilaterálne rokovanie so svojím litovským rezortným partnerom Linasom Linkevičiusom.

Šéfovia diplomacií prediskutovali bezpečnostné výzvy v regióne Pobaltia, priority slovenského predsedníctva v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) i prípravu tradičného ministerského zasadnutia Vyšehradskej štvorky s Nordicko-baltskou osmičkou, ktoré sa bude konať na jar tohto roku vo Vilniuse. Ministri sa venovali taktiež európskym témam vrátane energetickej bezpečnosti.

 

img

minister zahraničných vecí  Litvy Linas Linkevičius

 

Na litovskej bezpečnostnej konferencii, ktorá sa tradične koná v úvode roka, sa okrem iných zúčastnili ministri zahraničných vecí Lotyšska Edgars Rinkevičs, Estónska Sven Mikser, Ukrajiny Pavlo Klimkin, minister obrany Litvy Raimundas Karoblis a zástupcovia inštitúcií EÚ a NATO, diplomati a predstavitelia popredných think-tankov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies