Minister Lajčák sa stretol s Svilanovićom

NETKY.SK • 16 Jún 2014, 17:12 • 2 min
Minister Lajčák sa stretol s Svilanovićom

BRATISLAVA - Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák sa dnes (16. júna 2014) stretol s generálnym tajomníkom Regionálnej rady pre spoluprácu (RCC) Goranom Svilanovićom.

slovakia

left justify in out

Generálny tajomník RCC informoval ministra M. Lajčáka o aktuálnych úlohách, pred ktorými táto organizácia stojí a ktoré budú predmetom v poradí už šiesteho výročného zasadnutia jej členských krajín v Bukurešti. G. Svilanović taktiež oboznámil šéfa slovenskej diplomacie s programovým plánom organizácie do roku 2016.
     

Minister M. Lajčák sa zaujímal o náplň strategického dokumentu Juhovýchodná Európa 2020, ktorého cieľom je predstaviť opatrenia pre dosiahnutie vyššieho ekonomického rastu v regióne západného Balkánu. Šéf RCC v tejto súvislosti podotkol, že dokument priamo nadväzuje na stratégiu Európskej únie s názvom Európa 2020 a jej ambíciou je vytvoriť približne milión nových pracovných miest do roku 2020, zvýšiť objem regionálneho obchodu z 94 na 210 miliárd eur, ako aj zvýšiť rast HDP na obyvateľa v regióne zo súčasných 36 % na 44 % priemeru EÚ. „Činnosť a aktivity vašej rady majú veľký potenciál prispievať k efektívnejšej vzájomnej spolupráci, a tým aj k posilňovaniu dobrých susedských vzťahov, čo je jeden zo základných atribútov pre dosahovanie dobrých výsledkov v integračných procesoch,“ skonštatoval minister M. Lajčák.
     

RCC bola založená v roku 2008 s cieľom podporovať užšiu vzájomnú kooperáciu krajín juhovýchodnej Európy, ako aj reformné procesy v rámci európskeho a transatlantického integračného procesu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies