Minister Lajčák sa stretol s prezidentom German Marshall Fund

NETKY.SK • 5 September 2012, 06:38 • 2 min
Minister Lajčák sa stretol s prezidentom German Marshall Fund

Minister Lajčák sa stretol s prezidentom German Marshall Fund - Politika Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák prijal dnes prezidenta German Marshall Fund (GMF) Craiga Kennedyho. Dnešným rozhovorom nadviazali na spoločné stretn

slovakia

left justify in out

imgPodpredseda vlády a minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák prijal dnes prezidenta German Marshall Fund (GMF) Craiga Kennedyho. Dnešným rozhovorom nadviazali na spoločné stretnutie z júla tohto roku vo Washingtone počas návštevy šéfa slovenskej diplomacie v Spojených štátoch amerických. 
      M. Lajčák a C. Kennedy prediskutovali viaceré možnosti spolupráce medzi slovenským rezortom diplomacie a GMF. "Na Slovensku máme širokú škálu expertov z oblasti diplomacie, štátnej správy, ako aj mimovládnych organizácií, ktorí sa vyznajú na poli odovzdávania skúseností z demokratizačných a transformačných procesov. Domnievam sa, že prehĺbenie spolupráce v tejto oblasti môže byť prospešné nielen pre našich expertov a pre vás, ale najmä pre tretie strany, ktorým by sme takúto formu spolupráce spoločne adresovali," uviedol Lajčák. Ďalší priestor na kooperáciu vidí v spolupráci GMF s Medzinárodným vyšehradským fondom.
      GMF je americká nestranícka mimovládna inštitúcia, ktorej misia je podporiť lepšie porozumenie a spoluprácu v otázkach transatlantického a globálneho významu medzi Severnou Amerikou a Európu. GMF bol založený v roku 1972 na základe finančného daru nemeckej vlády na pamiatku podpory obnovy západnej Európy zo strany USA prostredníctvom Marshallovho plánu. Sídlo GMF sa nachádza vo Washingtone. Svoje kancelárie má aj v Berlíne, v Paríži, v Bruseli, v Belehrade, v Ankare, v Bukurešti a vo Varšave a menšie zastúpenia aj v Turíne a Štokholme.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies