Minister Lajčák sa sa stretol s honorárnymi konzulmi akreditovanými v SR

NETKY.SK • 10 Máj 2012, 08:07 • 2 min
Minister Lajčák sa sa stretol s honorárnymi konzulmi akreditovanými v SR

Minister Lajčák sa sa stretol s honorárnymi konzulmi akreditovanými v SR - Politika Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák absolvoval v stredu 9. mája 2012 pracovné stretnutie s honorárnymi konzulmi akreditovan

slovakia

left justify in out

img

Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák absolvoval v stredu 9. mája 2012 pracovné stretnutie s honorárnymi konzulmi akreditovanými na Slovensku.
      Minister Lajčák ocenil úlohu, ktorú zohrávajú honorárni konzuli v rámci diplomatického zboru, ako aj ich súčinnosť s krajinami, ktoré zastupujú. Obe strany prejavili záujem o prehlbovanie spolupráce, pričom minister Lajčák zdôraznil, že honorárnych konzulov vníma ako dôležitý most na prehĺbenie ekonomickej spolupráce, osobitne s krajinami, v ktorých nemáme priame diplomatické zastúpenie. "Máte vysoký potenciál stať sa dôležitým článkom ekonomickej diplomacie, ktorá nielen na Slovensku nadobúda čoraz viac na význame," uviedol minister Lajčák.
      Na Slovensku v súčasnosti pôsobí 49 honorárnych konzulov. Záujmy Slovenskej republiky zastupuje v zahraničí zasa 164 honorárnych konzulov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona