Minister Lajčák prijal novú šéfku Medzinárodného vyšehradského fondu

NETKY.SK • 2 August 2012, 06:37 • 2 min
Minister Lajčák prijal novú šéfku Medzinárodného vyšehradského fondu

Minister Lajčák prijal novú šéfku Medzinárodného vyšehradského fondu - Politika Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák prijal Karlu Wursterovú, ktorá od 1. augusta tohto roka preberá funkciu výkonnej riaditeľky Medzinárodného vy

slovakia

left justify in out

img

Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák prijal Karlu Wursterovú, ktorá od 1. augusta tohto roka preberá funkciu výkonnej riaditeľky Medzinárodného vyšehradského fondu. V rozhovore vyslovil presvedčenie, že v novej pozícii využije svoje skúsenosti z predchádzajúcej práce v oblasti poskytovania rozvojovej a humanitárnej pomoci a podarí sa jej ďalej skvalitňovať prácu Fondu. Zároveň vyjadril plnú podporu rezortu diplomacie pre jej budúce pôsobenie. „Vzhľadom na vaše úspešné pôsobenie v ústredí, ako aj v rámci diplomatickej misie v zahraničí máte všetky predpoklady na zdarné splnenie nových výziev, ktoré pred Vami stoja,“ uviedol minister M. Lajčák. 
      Medzinárodný vyšehradský fond je medzinárodná organizácia so sídlom v Bratislave. Fond podporuje spoločné projekty v oblasti kultúry, športu, vedy, výskumu, vzdelávania, výmeny mládeže, regionálnej a cezhraničnej spolupráce a cestovného ruchu. Fond poskytuje aj vysokoškolské štipendiá pre študentov z takmer dvadsiatich krajín strednej Európy, západného Balkánu a krajín Východného partnerstva, v ktorých podporuje i programy odovzdávajúce skúsenosti V4-ky z transformačných a európskych integračných procesov. K ročnému rozpočtu Fondu vo výške sedem miliónov eur prispievajú rovnakým dielom všetky členské krajiny V4. 
      Na poste výkonného riaditeľa sa v trojročných intervaloch striedajú zástupcovia všetkých štyroch krajín V4. Nástupom slovenskej zástupkyne Karly Wursterovej, ktorá vymieňa zástupcu Českej republiky Petra Vágnera, sa tak začína nový 12- ročný cyklus, keďže od roku 2000 sa na tomto poste už vystriedali všetky vyšehradské krajiny.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies