Minister Lajčák poslal sústrastný telegram do Somálska

NETKY.SK • 22 Február 2015, 11:15 • 2 min
Minister Lajčák poslal sústrastný telegram do Somálska

BRATISLAVA - Šéf slovenskej diplomacie minister Miroslav Lajčák poslal do Somálska sústrastný telegram v súvislosti s piatkovým samovražedným útokom.

slovakia

left justify in out

Teroristický útok v hlavnom meste krajiny Mogadišo si vyžiadal viacero obetí aj z radov predstaviteľov somálskej vlády. Minister Lajčák vyjadril v telegrame somálskemu ministrovi zahraničných vecí Abdisalamovi Omerovi úprimnú sústrasť pozostalým po obetiach tohto tragického činu. "Niet pochýb, že nezmyselné zabíjanie zo strany teroristov z hnutia aš-Šabáb si kladie za cieľ spomalenie úsilia vlády vašej krajiny, zameraného na konsolidáciu štátu a rozvoj hospodárskeho života. Slovenská republika dôrazne odsudzuje tento teroristický útok a vyjadruje solidaritu s vládou Somálska v jej v boji proti terorizmu,“ píše sa v telegrame podľa tlačového odboru slovenského ministerstva zahraničných vecí.

 

Samovražedný atentátnik zaútočil v piatok na hotel v centre somálskeho hlavného mesta Mogadišo. V hoteli boli somálski ministri a politici. Útočník najprv bombou ukrytou v aute prerazil bránu hotela a v areáli sa následne odpálil. K útoku sa prihlásila somálska militantná islamistická skupina aš-Šabáb. "Sme zodpovední za útok. Útok na vládnych činiteľov v hoteli je súčasťou našej operácie v meste Mogadišo," vyhlásil hovorca skupiny šejk Abdiasis Abu Musab. Počet obetí sa podľa posledných informácií vyšplhal na 25.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies