Minister Lajčák otvorí nový zastupiteľský úrad SR v Baku

NETKY.SK • 26 November 2019, 15:01 • 2 min
Minister Lajčák otvorí nový zastupiteľský úrad SR v Baku

BRATISLAVA - Ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslava Lajčáka čaká spoločne s ukrajinským šéfom diplomacie Vadymom Prystajkom okrem iného aj návšteva opraveného mosta v meste Stanycia Luhanska na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

V Ukrajine odovzdá tiež humanitárnu pomoc a otvorí Zastupiteľský úrad SR v hlavnom meste Azerbajdžanu Baku. Návšteva Azerbajdžanu a Ukrajiny sa uskutoční od zajtrajšieho dňa do piatku.

 

img

 

Lajčák bude v Baku rokovať s rezortným partnerom Elmarom Memmedyarovom, predsedom vlády Alim Asadovom a prijme ho prezident Azerbajdžanu Ilham Alijev, uviedol rezort diplomacie.

 

img

 

Šéf rezortu následne odcestuje na Ukrajinu, kde odovzdá slovenskú humanitárnu pomoc v podobe troch sanitiek. Využiť sa majú v blízkosti línie dotyku. Hlavným bodom programu na Ukrajine bude návšteva opraveného mosta v Stanyci. "Ide o jediný priechod cez kontaktnú líniu v Luhanskej oblasti, pričom k jeho oprave došlo aj vďaka úsiliu SR v rámci predsedníctva v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE)," priblížilo MZVaEZ.

 

img

 

Cieľom cesty je aj prezentácia výsledkov slovenského predsedníctva v OBSE. "Ide o záverečnú cestu úradujúceho predsedu tejto bezpečnostnej organizácie do regiónov pred decembrovým zasadnutím Ministerskej rady OBSE v Bratislave," poznamenalo ministerstvo.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies