Minister Lajčák odsúdil zavraždenie ruského veľvyslanca v Turecku

NETKY.SK • 20 December 2016, 15:14 • 2 min
Minister Lajčák odsúdil zavraždenie ruského veľvyslanca v Turecku

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák kondoloval svojmu ruskému kolegovi Sergejovi Lavrovovi v súvislosti s útokom na ruského veľvyslanca v Ankare Andreja Karlova a odsúdil jeho zavraždenie. TASR o tom informoval tlačový odbor rezortu diplomacie.

slovakia

left justify in out

"Správu o atentáte na veľvyslanca Ruskej federácie v Turecku Andreja Karlova prijalo Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR s hlbokým zármutkom. Sme šokovaní a zhrození týmto činom. Ide o bezprecedentný akt násilia, ktorý dôrazne odsudzujeme. Nič nemôže ospravedlniť útok na veľvyslanca. Diplomati sú tí, ktorí sa snažia o zachovanie mieru, nie o násilie. Naša úprimná sústrasť patrí jeho rodine a najbližším," uviedlo ministerstvo.

 

Ruského veľvyslanca v Turecku Andreja Karlova v pondelok (19.12.) postrelil 22-ročný policajt na výstave fotografií v Centre moderného umenia v Ankare. Zraneniam podľahol. K útoku došlo počas otvorenia výstavy s názvom Rusko očami Turkov. Polícia útočníka pri následnom zásahu zastrelila.

 

Podľa svedkov, na ktorých sa odvolala ruská agentúra TASS, muž strieľal na 62-ročného veľvyslanca zozadu, keď dokončil otvárací príhovor.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies