Minister Lajčák odcestoval na zasadnutie V4 s krajinami západného Balkánu

NETKY.SK • 29 November 2016, 08:47 • 2 min
Minister Lajčák odcestoval na zasadnutie V4 s krajinami západného Balkánu

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák odcestoval dnes do Varšavy na ministerské zasadnutie krajín V4 s krajinami západného Balkánu – Albánskom, Bosnou a Hercegovinou, Čiernou Horou, Kosovom, Macedónskom a Srbskom.

slovakia

left justify in out

Na stretnutí budú aj ministri zahraničných vecí Bulharska, Grécka, Chorvátska, Rumunska, Slovinska a Talianska, ako aj vysoká predstaviteľka Európskej únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Federica Mogheriniová.

 

Ústrednými témami rokovaní budú otázky bezpečnosti strednej Európy a Balkánu v období rastúcich hrozieb i spôsoby zmierenia a zbližovania občanov týchto regiónov.

 

Stretnutie sa uskutočňuje krátko po predstavení tzv. rozširovacieho balíčka Európskej komisie, hodnotiaceho pokrok jednotlivých kandidátskych krajín a ašpirantov na vstup do EÚ.

 

Počas návštevy Varšavy bude minister Lajčák bilaterálne rokovať s partnermi z Chorvátska, Macedónska a Kosova.

him dem



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies