Minister Lajčák bude rokovať s členmi budúcej ukrajinskej vlády

NETKY.SK • 26 Február 2014, 18:20 • 2 min
Minister Lajčák bude rokovať s členmi budúcej ukrajinskej vlády

BRATISLAVA - Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák odcestuje na Ukrajinu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V piatok 28. februára sa stretne s predstaviteľmi budúcej ukrajinskej vlády, ktorá má byť menovaná vo štvrtok 27. februára, ako aj s dočasným prezidentom Oleksandrom Turčynovom. Pre TASR to uviedol Tlačový odbor MZVaEZ.
      

Spoločne s Lajčákom budú s ukrajinskými predstaviteľmi rokovať aj ministri zahraničných vecí Českej republiky Lubomír Zaorálek, Maďarska János Martonyi, ako aj predstaviteľ poľského ministerstva zahraničných vecí.
      

Návšteva ministrov Vyšehradskej štvorky je podľa slovenského rezortu zahraničných vecí úzko koordinovaná s vysokou predstaviteľkou Európskej únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Catherine Ashtonovou a má jej plnú podporu. Šéfovia diplomacií absolvujú aj rokovania vo východoukrajinskom meste Doneck so zástupcami tamojšej administratívy.
     

Oleksandra Turčynova, popredného predstaviteľa strany Vlasť expremiérky Julie Tymošenkovej, zvolil v nedeľu za dočasného prezidenta ukrajinský parlament. Tento 49-ročný politik súčasne zastáva aj funkciu predsedu zákonodarného zboru. 
      

Turčynov prevzal prezidentské právomoci hlavy štátu namiesto zosadeného Viktora Janukovyča, ktorý sa od úteku z Kyjeva zdržiava na neznámom mieste. Funkciu má zastávať do predčasných prezidentských volieb vypísaných na 25. mája.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies