Minister Krajniak potvrdil, že strana Sme Rodina chystá veľký krok!

NETKY.SK • 25 Júl 2022, 18:24 • 2 min
Minister Krajniak potvrdil, že strana Sme Rodina chystá veľký krok!

BRATISLAVA - Šéf hnutia Sme Rodina už dávnejšie chcel do parlamentu predložiť návrh ústavného zákona, po vyriešení vtedajšej koaličnej krízy si to rozmyslel. Teraz koná.

slovakia

left justify in out

Hnutie Sme rodina plánuje podať návrh ústavného zákona, ktorý by umožnil skrátenie volebného obdobia parlamentu. V pondelok to potvrdil šéf rezortu práce Milan Krajniak (Sme rodina). Podanie návrhu už skôr avizoval šéf hnutia a predseda Národnej rady SR Boris Kollár.

 

Milan Krajniak zdôraznil, že legislatívny návrh automaticky neskráti volebné obdobie. Len vytvorí právny rámec na to, aby v budúcnosti k skráteniu volebného obdobia parlamentu mohlo prísť.

 

Prečítajte si aj: A je to tu, Gazprom oznámil šokujúci krok!

 

img

 

Na vyhlásenie ministra práce, rodiny a sociálnych vecí zatiaľ zareagovala iba predsedníčka strany Za ľudí, Veronika Remišová.

 

„My túto ústavnú zmenu nepodporíme. Cieľom je, aby vláda pracovala na riešeniach pre ľudí, a nie aby hľadala spôsoby, ako si skrátiť obdobie, keď je možné pre ľudí pracovať,“ uviedla vicepriemiérka Remišová. 

 

Návrh by malo hnutie Sme Rodina podľa jeho predsedu Borisa Kollára podať do 25. augusta tohto roku. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Sergej Lavrov zo zásadným vyhlásením! Mal by sa Zelenskyj začať obávať?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies