Minister Kažimír podpísal v Iráne zmluvu o zamedzení dvojitého zdanenia

NETKY.SK • 20 Január 2016, 14:56 • 2 min
Minister Kažimír podpísal v Iráne zmluvu o zamedzení dvojitého zdanenia

BRATISLAVA/TEHERÁN – Podpredseda vlády a minister financií Peter Kažimír (Smer-SD) a minister hospodárskych vzťahov a financií Iránu Ali Taiebnia podpísali v utorok (19.1.) v Teheráne zmluvu o zamedzení dvojitého zdanenia a zabránení daňovému úniku v odbore daní z príjmov. Okrem toho ministri podpísali aj dohodu o podpore a vzájomnej ochrane investícií.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informoval tlačový odbor ministerstva financií, zmluva o zamedzení dvojitého zdanenia chráni daňové subjekty oboch krajín voči riziku dvojitého zdanenia toho istého príjmu v obidvoch štátoch a nadmernému zdaneniu zahraničných investorov. Zmluva zároveň chráni štáty pred pokusmi o obchádzanie daní a daňovými únikmi.

 

„Som veľmi rád a verím, že podpísanie dvoch významných medzinárodných dohôd s Iránskou islamskou republikou podporí spoluprácu v oblasti obchodu a investícií a prispeje aj k ekonomickému rastu obidvoch krajín,“ uviedol Kažimír.

 

Počas podnikateľskej misie ministra sprevádzalo 39 slovenských firiem a spoločne mali možnosť nadviazať spoluprácu s viac ako 200 spoločnosťami z Iránu na dvoch podnikateľských fórach. Hlavnými oblasťami rozvoja spolupráce bola energetika, vodné hospodárstvo, finančníctvo, bankovníctvo a infraštruktúra.

Slovensko má podľa rezortu financií záujem o užšiu spoluprácu hlavne v energetike vrátane obnoviteľných zdrojov, v oblasti strojárstva a vodného hospodárstva. Pozitívny záujem z iránskej strany bol o sektor informačných a komunikačných technológií.

 

Oficiálnu návštevu Iránu ukončí dnes Kažimír stretnutím s prvým viceprezidentom krajiny Eshaq Jahangirim v Teheráne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies