Minister Kaliňák začal obciam odovzdávať protipovodňové balíky

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 16:56 • 2 min
Minister Kaliňák začal obciam odovzdávať protipovodňové balíky

BRATISLAVA - Minister vnútra Robert Kaliňák odovzdal dnes v mestskej časti Devín dobrovoľným hasičom z Bratislavského kraja prvé prívesy s protipovodňovými balíkmi, ktoré budú postupne distribuované do najohrozenejších obcí na celom Slovensku.

slovakia

left justify in out

„Celkovo je na Slovensko určených v tejto chvíli 621 vozíkov, ktoré sú financované zo zdrojov Európskej únie a z programu ministerstva životného prostredia. Spolu sa nám podarilo urobiť veľký balík za 63 miliónov eur, z ktorého sa nakupujú nielen tieto vozíky, ktoré stoja spolu okolo 10 miliónov eur, ale robia sa aj ďalšie veľké protipovodňové opatrenia,“ povedal Kaliňák.
     

Protipovodňový balík prvej pomoci určený pre obce obsahuje kalové čerpadlo, generátor elektrickej energie, prenosné osvetlenie, povodňové bariéry, elektrické kalové čerpadlo, plávajúce čerpadlo a set náradia. Všetky veci sú naložené na prívese.
     

Balíky majú uľahčiť obciam zvládanie mimoriadnych udalostí v čase povodní. Kľúčom pre výber obcí, ktoré balík postupne dostanú, bola podľa ministerstva vnútra miera povodňového rizika, ako aj podrobná analýza databázy zásahov hasičov a záchranárov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies