Minister Kaliňák: V prípade vraždy Jána Kuciaka pomôže aj FBI

NETKY.SK • 1 Marec 2018, 16:25 • 2 min
Minister Kaliňák: V prípade vraždy Jána Kuciaka pomôže aj FBI

BRATISLAVA – Do vyšetrovania prípadu vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho družky Martiny Kušnírovej sa zapojila česká i talianska polícia a pomoc potvrdil aj Europol, americká FBI a britský Scotland Yard. Na Facebooku to napísal minister vnútra Robert Kaliňák.

slovakia

left justify in out

"Od pondelka som v kontakte s najdôležitejšími vyšetrovacími inštitúciami na svete, ktoré sme požiadali o pomoc. V pondelok sa do vyšetrovania zapojila česká a talianska polícia, v utorok nám potvrdili pomoc predstavitelia Europolu a rovnakú odpoveď sme dostali od americkej FBI a britského Scotland Yardu," napísal Kaliňák na sociálnej sieti.

 

Doplnil, že v prípade vraždy je každá minúta, keď má vrah pred políciou náskok, veľmi dôležitá. "V tomto prípade je, žiaľ, faktom, že medzi vraždou a jej objavením ubehlo niekoľko dní. Som presvedčený, že náskok vrahov dvoch mladých ľudí vďaka obrovskému nasadeniu polície a ostatných bezpečnostných zložiek sa podarí vymazať čo najskôr a páchateľ alebo páchatelia budú odovzdaní do rúk spravodlivosti," dodal Kaliňák.

 

Podľa polície boli strelné poranenia hrudníka, resp. hlavy, príčinou smrti investigatívneho novinára portálu Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho priateľky. Pravdepodobne to bola dvojnásobná úkladná vražda, ktorej motív mohol súvisieť s prácou novinára.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona