Minister Kaliňák má dôveru vlády, vyslovenie nedôvery odmietla

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 12:11 • 2 min
Minister Kaliňák má dôveru vlády, vyslovenie nedôvery odmietla

BRATISLAVA - Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) má pred dnešným odvolávaním v parlamente dôveru vlády. Návrh opozičných poslancov na vyslovenie nedôvery kabinet doobeda na rokovaní odmietol. Mimoriadna schôdza Národnej rady SR sa začne o 13.00 h.

slovakia

left justify in out

Kaliňák čelil pre daňovú kauzu Bašternák odvolávaniu aj 7. júna. Za jeho zosadenie z vládneho postu hlasovalo 58 členov snemovne zo 138 prítomných. Kaliňákovo odvolanie podporili všetci prítomní poslanci OĽaNO-NOVA, ĽSNS, zo SaS sa zdržal len Alojz Baránik, za odvolanie bola aj väčšina klubu Sme rodina a traja nezaradení. Proti boli všetci prítomní koaliční poslanci Smeru-SD, SNS, Mosta-Híd a #Siete.

 

Podpisy na zvolanie ďalšej mimoriadnej schôdze odovzdali poslanci zo SaS a OĽaNO-NOVA. Podľa šéfa OĽaNO-NOVA Igora Matoviča sa od predchádzajúcej mimoriadnej schôdze udiali v kauze Bašternák skutočnosti, ktoré Opozičnú radu oprávňujú na to, aby podali návrh opäť. Koaličná rada s ich návrhom nesúhlasí. Keďže má Kaliňák podporu koalície, odvolávanie by mal ustáť rovnako ako 7. júna, kedy ho opozícia odvolávala naposledy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona