Minister Jurzyca bude hľadať viac peňazí na športovanie detí

NETKY.SK • 23 August 2010, 13:24 • 2 min
Minister Jurzyca bude hľadať viac peňazí na športovanie detí

Minister Jurzyca bude hľadať viac peňazí na športovanie detí

slovakia

left justify in out

img

Minister školstva Eugen Jurzyca chce, aby školáci viac športovali. K športovým aktivitám by mala žiakom po vyučovaní poslúžiť aj otvorená škola a často prázdne, nevyužité ihriská. Pripúšťa, že zámer si vyžiada financie.
"Uvažujeme, že z investícií do kapitálu by sme presunuli peniaze na športovanie detí," povedal Jurzyca. Zdôraznil, že bude chcieť vedieť, či tí, ktorí budú organizovať športové podujatia, dostanú peniaze oprávnene. "Chceme lepšie evidovať nie členstvo v nejakých kluboch, či už sú to centrá voľného času, alebo športové kluby, ale skutočnú účasť (detí, pozn. TASR) na podujatiach." Minister verí, že v tejto záležitosti pomôže najmä internet.
Peniaze na šport v čase šetrenia nevidí ako najväčší problém. "Dohoda je taká, že pokiaľ urobíme rozumné zmeny smerom k efektívnosti, tak táto vláda nám dá dosť peňazí," uistil.
Jurzyca v rámci športovania plánuje dávať do popredia aj morálku. "Gól dosiahnutý rukou je nielen nesprávny, ale aj nemorálny," podčiarkol.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies