Minister Jaroslav Naď víta rozhodnutie Fínska a Švédska

NETKY.SK • 6 Júl 2022, 09:51 • 2 min
Minister Jaroslav Naď víta rozhodnutie Fínska a Švédska

BRATISLAVA - Včerajšie podpísanie prístupových protokolov severských krajín do NATO vidí minister obrany ako šťastný krok.

slovakia

left justify in out

Minister obrany SR Jaroslav Naď sa domnieva, že vstup Švédska a Fínska do Severoatlantickej aliancie (NATO) bude mať pozitívny dopad aj pre našu krajinu.

 

„Najväčšie obranné spoločenstvo sveta rozšíri svoje rady o dve ekonomicky a vojensky významné krajiny. Slovensko podporuje rozširovanie Aliancie o demokratické krajiny so správne nastaveným hodnotovým a morálnym kompasom. Vítame krok Švédska a Fínska, ktorých členstvo v NATO bude mať pozitívny dopad aj na ostatné členské krajiny, a teda aj Slovensko. Čím bude naše spoločenstvo silnejšie a súdržnejšie, tým slabší bude nepriateľ," uviedol minister na sociálnej sieti.

 

img

 

Podpísanie prístupových protokolov je predposledným úkonom k zavŕšeniu procesu vstupu do NATO. Nasleduje ešte ratifikácia zodpovednými orgánmi u všetkých členov Aliancie, v slovenskom prípade bude Národná rada SR rokovať o ratifikácii pravdepodobne už na najbližšej schôdzi.

 

Viac sa dozviete tu: Historický moment pre štáty Európy

 

img


Minister obrany sa vo svojom statuse opäť ostro ohradil voči konaniu ruského prezidenta Vladimíra Putina.

 

„Putin si myslel, že nás svojou ohavnou agresiou rozdelí, no dosiahol pravý opak. Budeme si ešte viac pomáhať, spojeneckí vojaci budú pri sebe stáť bok po boku a urobíme všetko pre to, aby bola nespravodlivosť a zlo ruského režimu zastavené," dodal Naď.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies