Minister J. Počiatek vymenil šéfov Slovenskej pošty a SACR

NETKY.SK • 30 Máj 2012, 07:06 • 2 min
Minister J. Počiatek vymenil šéfov Slovenskej pošty a SACR

Minister J. Počiatek vymenil šéfov Slovenskej pošty a SACR - Slovensko Minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) dnes vymenil šéfov Slovenskej pošty a Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR).

slovakia

left justify in out

img

Minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) dnes vymenil šéfov Slovenskej pošty a Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR). Novým generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva Slovenskej pošty je tak od dnešného dňa Tomáš Drucker, ktorý vo funkcii nahradil doterajšiu šéfku Marcelu Hrdú. SACR odteraz povedie nová riaditeľka Marta Kučerová, ktorá na pozíciu nastúpi po Františkovi Stanovi.
      "O poverení Druckera sa minister rozhodol na základe jeho rozsiahlych odborných znalostí a profesionálnych skúseností v oblasti krízového riadenia, reštrukturalizácií a optimalizácií spoločností porovnateľného typu," priblížil hovorca ministerstva dopravy Martin Kóňa. Drucker pôsobil do konca minulého týždňa ako predseda dozornej rady Jadrovej a vyraďovacej spoločnosti, kde mal na starosti okrem iného spoluprácu s Európskou bankou pre obnovu a rozvoj.
      "Drucker bude viesť poštu do vymenovania nového generálneho riaditeľa, ktorý vzíde z výberového konania," doplnil Kóňa. To sa podľa jeho slov uskutoční najneskôr do šiestich mesiacov. Spolu s Druckerom bol do predstavenstva Slovenskej pošty vymenovaný podpredseda Peter Kapusta a ďalší členovia: Róbert Gálik, Michal Lieskovský a Peter Blaškovitš. "Aj v ich prípade je poverenie dočasné až do výberového konania na funkcie členov predstavenstva," dodal Kóňa.
      Rovnako, do výberového konania, ktoré sa uskutoční v priebehu šiestich mesiacov, je poverená výkonom funkcie generálnej riaditeľky SACR aj Marta Kučerová. "Kučerová má vyše dvadsaťročné skúsenosti v oblasti marketingového manažmentu, propagácie a komunikácie," odôvodnil ministrov výber Kóňa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies