Minister J. Počiatek by súhlasil s príchodom štvrtého mobilného operátora

NETKY.SK • 7 Máj 2012, 07:15 • 2 min
Minister J. Počiatek by súhlasil s príchodom štvrtého mobilného operátora

Minister J. Počiatek by súhlasil s príchodom štvrtého mobilného operátora

slovakia

left justify in out

img

S príchodom štvrtého mobilného operátora na slovenský trh by nový minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) súhlasil. "Ja by som bol za, čím viac konkurencie, tým lepšie," uviedol Počiatek v rozhovore pre TASR.
      Podmienky pre vstup štvrtého mobilného operátora v súčasnosti na Slovensku sú. "Reálne sú k dispozícii frekvencie a podmienky ich budúceho prideľovania sú nastavené tak, aby na Slovensko mohol prísť štvrtý mobilný operátor," priblížil pre TASR hovorca Telekomunikačného úradu (TÚ) SR Roman Vavro.
      TÚ eviduje aj predbežný záujem zo strany nových subjektov o vstup na slovenský trh. Všetko teraz záleží od toho, kedy TÚ vyhlási verejnú súťaž. "Úrad nezmenil názor a naďalej si myslí, že najefektívnejší spôsob na prideľovanie frekvencií je elektronická aukcia, na ktorú však treba novelizovať zákon o elektronických komunikáciách," dodal Vavro.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona