Žiga sa pre energie nechystá odstúpiť z postu ministra

NETKY.SK • 7 Február 2017, 17:25 • 2 min
Žiga sa pre energie nechystá odstúpiť z postu ministra

BRATISLAVA - Minister hospodárstva SR Peter Žiga (Smer-SD) sa nechystá pre aktuálne zmätky pri cenách energií odstúpiť zo svojej funkcie. Uviedol to v diskusnej relácii Braňo Závodský Naživo rádia Expres.

slovakia

left justify in out

"To určite nie," podčiarkol Žiga.

 

Prípadné odvolávanie nominantov štátu v energetických spoločnostiach sa podľa neho musí robiť individuálne, nie plošne. "Myslím si že to bude nie plošné, ale individuálne. Keď zistím, že niekto pochybil, tak som pripravený okamžite konať. Je treba povedať, že som začal personálne výmeny v spoločnostiach, robím ich postupne, na základe zákona, ktorý platí," priblížil.

 

"Nemám takéto informácie, pokiaľ viem, v pondelok (6.2.) sa vyjadril policajný prezident Tibor Gašpar, že vyšetrovatelia začali konať. Nie som vyšetrovateľ, ani sa neviem k tomu vyjadriť," odpovedal Žiga na otázku, či odchádzajúci predseda ÚRSO Jozef Holjenčík na chaose v energetike "zarábal milióny eur", ako to tvrdia opozičné strany.

 

Žiga zdôraznil, že vláda urobila všetko pre to, aby ľudí ochránila pred zvyšovaním cien energií. "A budeme tak robiť naďalej," avizoval.

 

"Môžme vyvíjať tlak, ale platí ústava, máme tu právny štát. Odkúpenie si viem predstaviť," povedal Žiga v súvislosti s otázkou, či vláda plánuje "vyvíjať tlak" na investorov, ktorý spoluvlastnia 49-% podiely v distribučných spoločnostiach.

 

Podiely v týchto spoločnostiach sa podľa neho nikdy nemali privatizovať. "V prípade, že bude zo strany investorov záujem o odpredaj ich podielov, vláda sa určite bude hlásiť. Môžeme ich aj osloviť, že máme záujem o odkúpenie, respektíve budeme s nimi rokovať," dodal Žiga v rádiu Expres.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies