Minister Glváč stiahol z rokovania novelu zákona o obrane

NETKY.SK • 12 November 2015, 17:46 • 2 min
Minister Glváč stiahol z rokovania novelu zákona o obrane

BRATISLAVA – Minister obrany Martin Glváč stiahol z rokovania parlamentu novelu zákona o obrane.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes pred hlasovaním podpredsedníčka parlamentu Jana Laššáková (Smer-SD). Návrh mal spresniť kompetencie pri riadení obrany štátu.
Novela mala prispieť k zefektívneniu fungovania systému obrany štátu. Na čele riadenia obrany je vláda, rezortu obrany novela posilňuje pôsobnosť. V novele sa ďalej presne ustanovuje príprava ministerstiev, ostatných ústredných orgánov štátnej správy, ďalších orgánov štátnej správy s celoštátnou pôsobnosťou a orgánov miestnej štátnej správy na obranu štátu a rozširujú sa nástroje preverovania ich pripravenosti na plnenie úloh v čase vojny a vojnového stavu. Rozširuje sa obsah prípravy obyvateľstva na obranu štátu. V dôvodovej správe sa zdôrazňuje potreba informovať o nových hrozbách vrátane informačnej vojny.


Novela by umožnila vláde rozhodnúť o použití ozbrojených síl na obranu štátnej hranice, ak Slovenskej republike bude hroziť nebezpečenstvo napadnutia, a to nezávisle od toho, či určené sily a prostriedky Policajného zboru budú postačovať na zabezpečenie ochrany štátnej hranice. Týmto by sa vytvorili podmienky pre včasnú reakciu na prípadné nebezpečenstvo napadnutia Slovenskej republiky, informoval rezort obrany.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies