Minister Gajdoš rokoval s americkým veľvyslancom Sterlingom

NETKY.SK • 13 Október 2017, 12:50 • 2 min
Minister Gajdoš rokoval s americkým veľvyslancom Sterlingom

BRATISLAVA - Minister obrany SR Peter Gajdoš dnes na pôde rezortu obrany rokoval s veľvyslancom Spojených štátov amerických Adamom Sterlingom. Hovorili o aktuálnych témach vzájomnej spolupráce.

slovakia

left justify in out

Šéf slovenského rezortu obrany informoval amerického veľvyslanca o strategických dokumentoch, ktoré smerujú do Národnej rady SR. "Záleží nám na tom, aby modernizácia ozbrojených síl bola systémová a systematická a nie na báze ad hoc rozhodnutí. Dlhodobý plán rozvoja predstavuje plán investícií až do roku 2030," uviedol Gajdoš.

 

Témou spoločného stretnutia boli aj výdavky na obranu, minister potvrdil záväzok zo summitov vo Walese a vo Varšave a oboznámil veľvyslanca s navýšením rozpočtu už aj pre budúci rok. Hovorili spolu aj o vyslaní slovenských vojakov do Iraku, ktorí majú na výcvikovú aktivitu odísť ešte v tomto roku. V tejto súvislosti Gajdoš ubezpečil amerického veľvyslanca, že boj proti terorizmu patrí medzi priority Slovenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies