Minister Gajdoš odcestuje na významnú výstavu obranného priemyslu

NETKY.SK • 16 Február 2017, 11:24 • 2 min
Minister Gajdoš odcestuje na významnú výstavu obranného priemyslu

BRATISLAVA - Minister obrany Peter Gajdoš sa zúčastní na jednej z najprestížnejších svetových výstav v oblasti obranného priemyslu IDEX 2017 v Abú Dhabí v Spojených arabských emirátoch.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa rezortu obrany Danka Capáková. Minister navštívi výstavu v dňoch 18.-21. februára a chce na nej rokovať s významnými partnermi o možnostiach posilnenia obchodných vzťahov v obrannej oblasti, ako aj o ďalšom rozširovaní spolupráce, zdôraznila Capáková. Výstava v Spojených arabských emirátoch je tiež významným miestom na prezentáciu slovenského obranného priemyslu, ktorý má vo svete veľmi dobré meno, pripomína hovorkyňa a dodala, že obranný priemysel významne vplýva aj na zvyšovanie zamestnanosti v konkrétnych regiónoch Slovenska.

 

Medzinárodný veľtrh obrannej techniky IDEX je v Abú Dhabí organizovaný s dvojročnou a je jednou z najdôležitejších veľtržných akcií svojho druhu. Výstavný areál s plochou 55-tisíc štvorcových metrov pravidelne navštevuje odborná verejnosť z krajín Blízkeho východu a ostatných regiónov sveta. V rámci výstavy sa uskutoční aj spoločná prezentácia Ministerstva obrany SR a vybraných spoločností slovenského obranného priemyslu, ktoré budú prezentovať svoje najmodernejšie produkty. Slovenská delegácia podporila výstavu svojou účasťou aj v roku 2015, uvádza sa v tlačovej správe ministerstva obrany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies