Minister Gajdoš navštívil kynológov Vojenskej polície

NETKY.SK • 23 Február 2017, 19:36 • 2 min
Minister Gajdoš navštívil kynológov Vojenskej polície

BRATISLAVA - Minister obrany Peter Gajdoš sa dnes v Hronseku zoznámil s prácou kynológov Vojenskej polície. V rámci praktických ukážok si pozrel zadržanie páchateľa, strelnicu a vojenskí policajti ho informovali aj o histórii a súčasnosti služobnej kynológie v rámci rezortu obrany. Ministra sprevádzal štátny tajomník rezortu obrany Marián Saloň.

slovakia

left justify in out

Šéf rezortu obrany vyzdvihol prácu kynológov Vojenskej polície pri zabezpečovaní úloh, či už doma v rámci zabezpečovania rôznych akcií, ale aj v rámci medzinárodného krízového manažmentu. Psovodi spolu so služobnými psami v minulosti pôsobili napríklad v Afganistane.

 

Minister Gajdoš tiež pripomenul významnú úlohu Vojenskej polície nielen pri plnení úloh priamo v rámci rezortu, ale aj pri spolupráci s policajným zborom, čo dokázali napríklad pri zabezpečovaní slovenského predsedníctva v Rade EÚ.

 

„Psovodi vojenskej polície a ich služobné psy preukázali svoje schopnosti aj počas pôsobenia za hranicami Slovenska napríklad v Poľsku počas cvičenia medzinárodného práporu vojenskej polície,“ povedal minister. Počas návštevy šéf rezortu obrany privítal v radoch Vojenskej polície aj nového člena, šteňa belgického ovčiaka Vita.

 

Riaditeľ Vojenskej polície plukovník Michal Migát zdôraznil význam tohto výcvikového strediska pre potreby Vojenskej polície. „V minulom roku sme tu vycvičili asi 70 služobných psov a 90 psovodov z ozbrojených zborov Slovenskej a Českej republiky,“ uviedol riaditeľ Vojenskej polície s tým, že okrem vojenských policajtov v priestore cvičia aj príslušníci policajného zboru, finančnej správy a väzenskej a justičnej stráže.

 

Oddelenie kynológie Odboru výcviku a kynológie Vojenskej polície Vlkanová – Hronsek je hlavným metodickým a riadiacim organizačným prvkom v zabezpečení služobnej kynológie rezortu. Vedúci oddelenia kynológie je zároveň hlavným kynológom rezortu. Psovodi Vojenskej polície vykonávajú napríklad hliadkovú službu a špeciálne práce na detekciu výbušnín a drog.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies