Minister Gajdoš navrhne za náčelníka GŠ generála, ktorý spĺňa všetky predpoklady

NETKY.SK • 19 Apríl 2018, 16:19 • 2 min
Minister Gajdoš navrhne za náčelníka GŠ generála, ktorý spĺňa všetky predpoklady

BRATISLAVA – Minister obrany Peter Gajdoš (SNS) navrhne na vymenovanie do funkcie náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl (GŠ OS) SR generála, ktorý spĺňa všetky zákonné podmienky a má všetky profesionálne predpoklady na výkon tejto funkcie. Uviedla to hovorkyňa ministerstva Daniela Capáková v reakcii na vyhlásenia poslancov opozičného hnutia OĽaNO Eduarda Hegera a Veroniky Remišovej.

slovakia

left justify in out

OĽaNO vyzvalo vo štvrtok Gajdoša, aby na post náčelníka GŠ nenominoval riaditeľa pre vyzbrojovanie Daniela Zmeka. Zároveň žiada, aby ministerstvo obrany zrušilo tender na nákup obrnených transportérov, za ktorý je Zmeko zodpovedný. V prípade, že SNS Zmeka aj tak nominuje, OĽaNO vyzýva prezidenta SR Andreja Kisku, aby nominácii nevyhovel.

 

"Ostro sa ohradzujeme voči politizovaniu tejto témy a spochybňovaniu nominácie, za ktorú nesie zodpovednosť výhradne minister obrany," reagovala na výzvu hovorkyňa rezortu obrany. Pripomenula, že Ozbrojené sily SR sú v zmysle zákona apolitické.

 

"Žiadame aj predstaviteľov opozície, aby túto skutočnosť rešpektovali a nevytĺkali z tejto témy politický kapitál," uviedla Capáková. "Tento post nebol ani v minulosti nikdy predmetom politického zápasu a ani nebol zneužívaný v politickom boji. Nevidíme dôvod, prečo by to malo byť teraz inak," doplnila.

 

Milan Maxim končí vo funkcii náčelníka GŠ k 6. máju. Minulý týždeň ešte nevedel, kto ho nahradí. "Nie je tajomstvom, že minister obrany diskutuje o týchto veciach, ale je to vyložene jeho právomoc, dokedy on tieto veci neprediskutuje na svojej úrovni," vysvetlil. "Ja som sa s pánom ministrom rozprával o tých ľuďoch, ktorých máme k dispozícii, a ktorí by pripadali podľa mňa do úvahy na túto funkciu," uviedol Maxim počas minulotýždňového stretnutia s médiami na ministerstve obrany.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona