Minister Gajdoš bude v rámci konferencie GLOBSEC rokovať s viacerými partnermi

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 15:36 • 2 min
Minister Gajdoš bude v rámci konferencie GLOBSEC rokovať s viacerými partnermi

Bratislava 14. apríla (TASR) - Minister obrany SR Peter Gajdoš bude počas medzinárodnej bezpečnostnej konferencie GLOBSEC 2016 rokovať s viacerými partnermi.

slovakia

left justify in out

Na piatok 15. apríla a sobotu 16. apríla má naplánované bilaterálne rokovania s ministerkou obrany Nemecka, Gruzínska, s partnermi z Českej republiky, Maďarska a so zástupcom generálneho tajomníka NATO Alexandrom Vershbowom. Stretnúť by sa mal aj s predsedom Vojenského výboru NATO generálom Petrom Pavlom.

 

"V programovom vyhlásení vlády sme sa zaviazali k prijatiu opatrení na zvýšenie obranyschopnosti a bezpečnosti Slovenskej republiky. Je to jedna z našich základných priorít," uviedol Gajdoš. Podľa jeho slov medzinárodné bezpečnostné fórum GLOBSEC poskytuje vynikajúci priestor na diskusiu na tému bezpečnosti v medzinárodnom kontexte. "Preto vítam, že sa už stalo tradíciou, že sme hostiteľskou krajinou takého významného podujatia," dodal šéf rezortu obrany.

 

Medzinárodné bezpečnostné fórum GLOBSEC sa koná v dňoch 15. až 17. apríla v Bratislave. Medzi hlavnými témami bude aj nadchádzajúci summit NATO vo Varšave, situácia na východnej hranici NATO, Blízkom východe a hrozba Islamského štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies