Minister Gajdoš bude rokovať s partnermi z V4

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 11:49 • 2 min
Minister Gajdoš bude rokovať s partnermi z V4

BRATISLAVA - Minister obrany SR Peter Gajdoš bude dnes a v stredu (25.5.) v českých Libliciach rokovať s partnermi z Vyšehradskej štvorky.

slovakia

left justify in out

Na spoločnom rokovaní sa zúčastní prvýkrát od nástupu do funkcie. Zároveň ide o záverečné stretnutie počas českého predsedníctva. Od 1. júla 2016 ho preberie Poľská republika.

 

Hlavnými témami stretnutia šéfov rezortov obrany bude aktuálna bezpečnostná situácia v Európe, migračná kríza, terorizmus a koordinácia spoločných postojov krajín V4 na nadchádzajúcom summite NATO vo Varšave. Ministri sa taktiež budú venovať aj možnostiam vyslania V4 EU BG 2016 a národným procesom, ktoré by potenciálnemu vyslaniu predchádzali.

 

"K medzinárodnej obrannej spolupráci v rámci Vyšehradskej skupiny sme sa zaviazali aj v Programovom vyhlásení vlády SR a jej rozvíjanie je jednou z našich priorít. Ukážkou vynikajúcej spolupráce je napríklad spoločná bojová skupina, ktorá je aktuálne v pohotovosti. Verím, že spolupráca bude pokračovať aj v ďalších oblastiach," povedal šéf rezortu obrany.

 

Krajiny V4 úzko spolupracujú napríklad aj v súvislosti s aktuálnou migračnou krízou. Vojaci Ozbrojených síl SR a tiež z Poľska a Českej republiky sa v minulom roku zúčastnili na cvičení Balaton 2015 v Maďarsku, ktoré priamo súviselo s nelegálnou migráciou.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies