Minister financií USA hovoril s gréckym premiérom, dúfa v obnovenie rokovaní

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 07:47 • 2 min
Minister financií USA hovoril s gréckym premiérom, dúfa v obnovenie rokovaní

WASHINGTNON - Americký minister financií Jack Lew hovoril v pondelok telefonicky s gréckym premiérom Alexisom Tsiprasom a novým ministrom financií Euklidisom Tsakalotosom.

slovakia

left justify in out

Povedal im, že Washington dúfa v obnovení rozhovorov Atén s ďalšími stranami, ktoré by viedli k vyriešeniu gréckej krízy. Informovala o tom hovorkyňa amerického ministerstva financií. 

 

Lew vyjadril nádej, že takýto záver "umožní Grécku prijať ťažké, ale nevyhnutné finančné a štrukturálne reformy, vrátiť sa k rastu a dosiahnuť dlhovú udržateľnosť v rámci eurozóny", citovala dnes tlačová agentúra Reuters z vyhlásenia ministerstva. Lew sa podľa tohto zdroja ponúkol, že v najbližších dňoch zostane v dosahu.


Telefonát sa uskutočnil na druhý deň po referende, v ktorom Gréci väčšinou hlasov odmietli reštriktívnu politiku.

Nemecká kancelárka Angela Merkelová a francúzsky prezident Francois Hollande po stretnutí v Paríži v pondelok večer povedali, že Atény musia rýchlo konať, ak si chcú zabezpečiť dohodu s veriteľmi o poskytnutí financií výmenou za reformy a vyhnúť sa odchodu z eurozóny.


Prezident USA Barack Obama hovoril v pondelok o situácii v Grécku s Hollandom a dohodli sa na tom, že je dôležité nájsť cestu, aby Grécko obnovilo reformy a vrátilo sa k rastu v rámci eurozóny, uviedol Biely dom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies