Minister financií Schäuble vyzval nemecký parlament, aby podporil pomoc pre Grécko

NETKY.SK • 19 August 2015, 11:55 • 2 min
Minister financií Schäuble vyzval nemecký parlament, aby podporil pomoc pre Grécko

BERLÍN - Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble vyzval poslancov Bundestagu, aby podporili tretí záchranný balík pre Grécko. Ako uviedol, aj keď úspech sa jednoznačne zaručiť nedá, bolo by nezodpovedné neposkytnúť Grékom šancu. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.

slovakia

left justify in out

Očakáva sa, že nemeckí poslanci tretiu finančnú pomoc pre Grécko za posledných päť rokov, ktorej hodnota je 86 miliárd eur, nakoniec podporia, aj keď niektorí členovia vládnej CDU/CSU s ďalšou podporou nesúhlasia. Odpor približne 60 členov CDU/CSU však naznačuje, že nemecká vláda má zrejme poslednú šancu na udržanie Grécka v eurozóne.

 

"Samozrejme, že po skúsenostiach z minulých rokov a mesiacov nie je možné garantovať, že všetko bude fungovať," povedal Schäuble v prejave k poslancom, v ktorých ich vyzval na podporu záchranného programu. "No vzhľadom na fakt, že grécky parlament schválil veľkú časť požadovaných reforiem, bolo by nezodpovedné nedať Grécku šancu na nový štart," dodal. V súvislosti s účasťou Medzinárodného menového fondu (MMF) na pomoci Grécku povedal, že nepochybuje, že MMF sa na programe zúčastní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies