Minister financií Schäuble požiadal Bundestag o hlasovanie o pomoci pre Grécko

NETKY.SK • 24 Február 2015, 11:43 • 2 min
Minister financií Schäuble požiadal Bundestag o hlasovanie o pomoci pre Grécko

BERLÍN - Spolkový minister financií Wolfgang Schäuble už požiadal dolnú komoru nemeckého parlamentu Bundestag o schválenie predĺženia finančnej pomoci pre Grécko o štyri mesiace. Správu priniesol nemecký denník Handelsblatt. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Schäuble požaduje hlasovanie o predĺžení záchranného programu v liste predsedovi Bundestagu Norbertovi Lammertovi, zaslanom v pondelok (23. 2.) večer. Podmienkou hlasovania je, že zoznam reforiem, ktorý Grécko predložilo dnes o polnoci, akceptujú Európska centrálna banka (ECB), Európska komisia (EK) a Medzinárodný menový fond (MMF). EK považuje zoznam za dostatočný, uviedol dnes zdroj z Komisie.

 

"V prípade, že sa Grécko prihlási k svojim záväzkom a bude existovať dohoda v rámci Euroskupiny, nemecká vláda podporí navrhované predĺženie," uviedol Schäuble.

 

Ministri financií eurozóny by mali o zozname gréckych reforiem diskutovať dnes popoludní prostredníctvom telefonickej konferencie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies