Minister financií Peter Kažimír je na oficiálnej návšteve Iránu

NETKY.SK • 19 Január 2016, 11:08 • 2 min
Minister financií Peter Kažimír je na oficiálnej návšteve Iránu

BRATISLAVA/TEHERÁN – Podpredseda vlády a minister financií Peter Kažimír (Smer-SD) je na oficiálnej návšteve Iránu.

slovakia

left justify in out

V pondelok (18.1.) v meste Mashad otvoril spolu s guvernérom provincie Khorasan Razavi Alirezom Rashidianom Slovensko-iránske podnikateľské fórum. Informoval o tom tlačový odbor rezortu.

 

Na fóre sa podľa slovenského ministerstva financií zúčastnilo viac ako 200 spoločností z tejto provincie a 39 podnikateľských subjektov zo Slovenska z oblasti energetiky, vodného hospodárstva, finančníctva, bankovníctva a infraštruktúry.

 

"Sektorové zameranie tejto podnikateľskej misie je orientované predovšetkým na energetiku vrátane obnoviteľných zdrojov, oblasť strojárstva a vodného hospodárstva. Taktiež bol pozitívny záujem o sektor informačných a komunikačných technológií," priblížil rezort.

 

Počas druhého dňa návštevy Kažimír otvorí podnikateľské fórum v priestoroch Teheránskej obchodnej komory v hlavnom meste Iránu a následne sa uskutoční rokovanie s iránskym ministrom financií a ekonomických záležitostí Alim Tayebniaom.

 

Delegáciu v týchto dňoch čakajú rokovania, ktorých cieľom je uzatvoriť ekonomickú dohodu s Iránom a na jej základe ustanoviť spoločný výbor pre hospodársku spoluprácu. Očakáva sa podpísanie dvoch základných ekonomických dohôd, a to o zamedzení dvojitého zdanenia a vzájomnej podpore a ochrane investícií.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona