Minister financií Kažimír rokoval vo Washingtone s medzinárodnými inštitúciami

NETKY.SK • 15 Október 2017, 14:50 • 2 min
Minister financií Kažimír rokoval vo Washingtone s medzinárodnými inštitúciami

WASHINGTON/BRATISLAVA - Minister financií SR Peter Kažimír sa spoločne so štátnym tajomníkom Radkom Kurucom a hlavným ekonómom MF SR Biswajitom Banerjeem zúčastnili výročného zasadnutia Medzinárodného menového fondu (MMF) vo Washingtone.

slovakia

left justify in out

MMF predstavil tak ako každý rok aktualizované hodnotenie stavu svetovej ekonomiky, ako aj správu o finančnej stabilite. TASR o tom dnes informovala riaditeľka tlačového odboru MF SR Alexandra Gogová.

 

Oživenie globálnej ekonomiky naberá na sile a kľúčové odporúčanie MMF vládam je, aby využili súčasné priaznivé podmienky na implementáciu štrukturálnych reforiem podporujúcich budúci ekonomický rast.

 

V rámci výročného zasadnutia MMF sa minister Kažimír stretol aj s viceprezidentom Svetovej banky (SB) pre Európu a strednú Áziu Cyrilom Mullerom. Na stretnutí sa hovorilo o možnostiach prehĺbenia vzájomnej spolupráce s SB pri projekte Hodnota za peniaze, výmene skúseností Slovenska ako so štrukturálnymi tak systémovými reformami a tiež o problematike regionálnych rozdielov.

 

Slovenská delegácia absolvovala aj rokovania s expertnými tímami MMF, na ktorých hovorili o predloženom návrhu štátneho rozpočtu na budúci rok a téme spending review. Stretnutia s komerčnými bankami boli venované diskusiám o súčasných trhových podmienkach a možnej budúcej spolupráci pri syndikovaných bondoch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies