Minister financií Kažimír otvoril podnikateľskú misiu v Teheráne

NETKY.SK • 19 Január 2016, 15:00 • 2 min
Minister financií Kažimír otvoril podnikateľskú misiu v Teheráne

BRATISLAVA/TEHERÁN – Podpredseda vlády a minister financií Peter Kažimír (Smer-SD) a prezident Teheránskej obchodnej, priemyselnej, banskej a poľnohospodárskej komory Masoud Khansari otvorili dnes v Teheráne Iránsko-slovenské podnikateľské fórum. Kažimír je od pondelka (18.1.) na oficiálnej návšteve Iránu.

slovakia

left justify in out

Ako informoval tlačový odbor rezortu, podnikateľské fórum v mestách Mašhad a Teherán má za cieľ uviesť podnikateľov v tomto teritóriu, umožniť im nadviazanie prvého kontaktu, prípadne posun v už rozbehnutých rokovaniach aj v súvislosti s uvoľňujúcimi sa ekonomickými sankciami uvalenými na Irán medzinárodným spoločenstvom.

 

„Som hrdý, že môžeme predstaviť slovenské spoločnosti najmä z odvetvia energetiky, strojárstva, vodného hospodárstva a ďalších odvetví, ktoré sa tešia na spoluprácu s iránskymi firmami, ktoré sú súčasťou tejto obchodnej misie,“ konštatoval Kažimír.

 

Na tomto fóre sa podľa ministerstva financií zúčastnilo viac ako 100 spoločností z Iránu a 39 podnikateľských subjektov zo Slovenska z oblasti energetiky, vodného hospodárstva, finančníctva, bankovníctva a infraštruktúry.

 

Kažimír sa dnes stretne so svojím iránskym kolegom, ministrom financií a ekonomických záležitostí Iránu Alim Tayebniaom. Po skončení rokovania sa presunie na návštevu univerzity HQ Azad University v Teheráne a rokovať bude s jej prezidentom Hamidom Mizadehom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona