Minister financií I. Mikloš naznačil, že euroval na Slovensku prejde

NETKY.SK • 4 Október 2011, 17:28 • 2 min
Minister financií I. Mikloš naznačil, že euroval na Slovensku prejde

Minister financií I. Mikloš naznačil, že euroval na Slovensku prejde

slovakia

left justify in out

img

Slovenský parlament tento mesiac pravdepodobne schváli navýšenie eurovalu. Po pondelňajšom rokovaní ministrov financií krajín eurozóny v Luxemburgu to uviedol predseda euroskupiny luxemburský premiér Jean-Claude Juncker. 
Slovensko na schôdzke zastupoval minister Ivan Mikloš, ktorý podľa Junckera "naznačil, že dôjde k pozitívnemu hlasovaniu". Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.
Parlament v Bratislave rozhodne o zmenách v Európskom fonde finančnej stability (ESFS) do 14. októbra, teda ešte pred summitom EÚ, potvrdil na stretnutí Mikloš.
"Informoval som o tom, že to bude schvaľované 11. októbra, najneskôr však 14. októbra, teda ešte pred Európskou radou," uviedol minister pre novinárov. 
Mikloš ostatným predstaviteľom vysvetlil situáciu na Slovensku ohľadom politickej podpory pre ratifikáciu zmien v eurovale. Konštatoval, že všetky kompetencie ohľadom rokovania o týchto záležitostiach prevzala na seba premiérka Iveta Radičová.
"Naši partneri zobrali na vedomie informáciu, že slovenský parlament rozhodne tak alebo onak v týždni pred Európskou radou," konštatoval.
Podporiť navýšenie eurovalu, dohodnuté na júlovom summite eurozóny, odmieta na Slovensku koaličná strana SaS. Presný termín hlasovania, ako aj postup vládnych strán v tejto otázke bude témou dnešnej podvečernej koaličnej rady.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies