Minister financií chce 24. apríla dosiahnuť predbežnú dohodu s veriteľmi

NETKY.SK • 6 Apríl 2015, 09:50 • 2 min
Minister financií chce 24. apríla dosiahnuť predbežnú dohodu s veriteľmi

ATÉNY - Grécky minister financií Janis Varufakis chce, aby sa na stretnutí ministrov financií krajín eurozóny 24. apríla konali rokovania s oficiálnymi veriteľmi jeho krajiny s cieľom dosiahnuť predbežnú dohodu.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Reuters to dnes povedal gréckemu denníku Naftemporiki.

 

"Na stretnutí eurozóny 24. apríla sa - podľa dohovoru z 20. februára - musí dospieť k predbežným záverom," konštatoval Varufakis pre finančný denník.

 

Grécko už predložilo Európskej únii nový zoznam návrhov reforiem, aby veritelia uvoľnili zvyšné peniaze z balíka finančnej pomoci pre krajinu. Veritelia však až doteraz považovali návrhy reforiem za nedostatočné.

 

Ako dnes informovala agentúra AP, Varufakis prisľúbil šéfke Medzinárodného menového fondu (MMF) Christine Lagardeovej, že Grécko uhradí splátku z úveru poskytnutého fondom do termínu stanoveného na tento týždeň.

 

Lagardeová a Varufakis sa stretli v nedeľu vo Washingtone na neformálnom stretnutí, ktorého hlavnou témou bol reformný program Atén, ktorý má Grécku pomôcť v boji so zadlženosťou.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies