Minister E. Jurzyca priniesol deťom darčeky

NETKY.SK • 6 December 2010, 12:40 • 2 min
Minister E. Jurzyca priniesol deťom darčeky

Minister E. Jurzyca priniesol deťom darčeky

slovakia

left justify in out

img

Mikulášsku nádielku priniesol dnes deťom do Špeciálnej školy v Pezinku minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Eugen Jurzyca. Žiaci mu pripravili uvítanie v podobe pestrého kultúrneho programu, v ktorom nechýbali recitácie, spev a tanečné vystúpenia.
Špeciálnu školu na Komenského ulici navštevuje 140 detí z Pezinského okresu. Vzhľadom na rôzne diagnózy a stupne mentálneho postihnutia si vyžadujú osobitný výchovný prístup i vzdelávací program, ktorý zabezpečujú špeciálne pripravení pedagógovia.
Na otázku TASR, či úsporný rozpočet vlády neohrozí kvalitu vzdelávania a vyučovací proces na školách v SR, Jurzyca odpovedal, "že rozpočet je naozaj úsporný, lebo musel reagovať na zlý stav verejných financií. Ale platí, že pedagogickí zamestnanci, učitelia v školstve majú výnimku. Im platy klesať nebudú, dokonca nastane veľmi mierne zvýšenie u niektorých skupín učiteľov, zhruba na úrovni jedného percenta. Šetríme najviac na kapitálových výdavkov. To znamená, menej sa bude stavať, dokonca aj na opravy bude menej, prevádzka však nebude zasiahnutá dramaticky. Predpokladám, že tento rok prežijeme a ten nasledujúci bude už lepší," povedal Jurzyca.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies