Minister E. Jurzyca odvolal troch šéfov štátnych úradov

NETKY.SK • 8 September 2010, 11:44 • 2 min
Minister E. Jurzyca odvolal troch šéfov štátnych úradov

Minister E. Jurzyca odvolal troch šéfov štátnych úradov

slovakia

left justify in out

img

Dvaja úradníci Štátneho pedagogického ústavu (ŠPÚ) minuli na šesťdňovú exotickú cestu na Havajské ostrovy 8000 eur. Denník SME dnes napísal, že šéf ŠPÚ Július Hausner sa na ňu vybral so svojím tajomníkom Ľudovítom Hajdukom. Hausnera, ktorý bol na kandidátke SNS, odvolal tento týždeň minister školstva Eugen Jurzyca.
      Hovorkyňa ministerstva pre SME uviedla, že dôvodom nebola exotická cesta. "Išlo o nezvládnuté eurofondy a chybné personálne rozhodnutia."
      Hausner reagoval, že išlo o pracovnú cestu. Na jednu osobu mala stáť 4000 eur. Ako šéf ŠPÚ nastúpil ešte za bývalej vlády. Posledný obchod - digitalizáciu učiva za 35 miliónov eur, ktorý chcel uzavrieť, pribrzdil podľa denníka Úrad pre verejné obstarávanie a stále ho preveruje.
      Minister odvolal aj riaditeľku Metodicko-pedagogického centra Helenu Hanuljakovú. Za jej pôsobenia muselo centrum zaplatiť 158-tisíc eur za 18 stranovú analýzu firme Columbex, mala byť pritom preplatená z eurofondov. Vo firme pôsobí podnikateľ Alexej Beljajev, ktorého iná firma požičala peniaze HZDS, píše denník.
      V auguste bol z funkcie odvolaný aj riaditeľ Ústavu informácií a prognóz školstva Miroslav Korman, ktorý sa podpísal pod zmluvu Infovek 2 za 37,7 milióna eur. ŠPÚ ju uzavrel dva dni pred parlamentnými voľbami a podľa odborníkov mala byť predražená.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies