Minister Dzurinda sa dnes stretol so štátnym tajomníkom USA

NETKY.SK • 7 Október 2010, 07:42 • 2 min
Minister Dzurinda sa dnes stretol so štátnym tajomníkom USA

Minister Dzurinda sa dnes stretol so štátnym tajomníkom USA

slovakia

left justify in out

Minister zahraničných vecí SR Mikuláš Dzurinda dnes popoludní prijal prvého námestníka ministerky zahraničných vecí USA Jamesa B. Steinberga.
      Americký partner hneď v úvode poďakoval za angažovanosť Slovenska v Afganistane a ocenil fakt, že aj v čase krízy je naša krajina pripravená navýšiť počet vojakov v tejto krajine.
      Podstatná časť rokovania bola venovaná situácii v krajinách Západného Balkánu, predovšetkým v Bosne a Hercegovine a v Srbsku. Aj v kontexte utorkovej návštevy ministra Dzurindu v Srbsku sa prvý námestník ministerky zahraničných vecí USA James B. Steinberg pýtal na slovenské vnímanie dialógu medzi Belehradom a Prištinou.
      Obaja politici venovali pozornosť aj otázkam energetickej bezpečnosti a vývoju v stredoeurópskom regióne. Stretnutie potvrdilo strategický charakter vzťahov medzi SR a USA a pripravilo pôdu pre rokovania ministrov zahraničných vecí oboch krajín, ktoré sa uskutočnia o pár dní vo Washingtone.
      TASR o tom informoval Ľuboš Schwarzbacher, hovorca Ministerstva zahraničných vecí SR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies