Minister Dzurinda odcestoval na pracovnú návštevu Moldavska

NETKY.SK • 10 November 2010, 08:07 • 2 min
Minister Dzurinda odcestoval na pracovnú návštevu Moldavska

Minister Dzurinda odcestoval na pracovnú návštevu Moldavska

slovakia

left justify in out

img

Podpora eurointegračného smerovania či ďalší rozvoj bilaterálneho dialógu, to sú hlavné ciele dvojdňovej pracovnej návštevy Moldavska, na ktorú dnes odcestoval minister zahraničných vecí SR Mikuláš Dzurinda.
      Prvým bodom dnešného programu je návšteva šéfa slovenskej diplomacie v spoločnom vízovom centre pri príležitosti vydávania slovenských víz v rámci dohody o zastupovaní Slovenskej republiky Maďarskom. Minister Dzurinda sa následne stretne s predsedom vlády Moldavska Vladimirom Filatom a prijme ho prezident Mihai Ghimpu.
      Podvečer sa šéf slovenskej diplomacie stretne so študentmi a predstaviteľmi Štátnej univerzity a následne sa zúčastní na oficiálnom otvorení Národného konventu o európskej integrácii Moldavskej republiky. Posledným bodom programu je pracovná večera s Nataliou Ghermanovou, ministerkou zahraničných vecí Moldavska.
      Moldavsko má podľa slovenského ministra zahraničných vecí všetky predpoklady stať sa jednou z úspešných integrujúcich sa krajín. "Potenciál sa skrýva najmä v dlhodobom proeurópskom postoji politických elít a obyvateľstva," povedal Dzurinda.
      V súvislosti s Moldavskom treba zdôrazniť aj projekt oficiálnej rozvojovej pomoci. Slovensko poskytlo financie vo výške 100.000 eur na zlepšenie technického vybavenia štátnej televíznej spoločnosti Tele Radio Moldova.
      TASR informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí SR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies