Minister Drucker verí, že práce na výstavbe detenčného centra sa rozbehnú v roku 2017

NETKY.SK • 29 December 2016, 09:05 • 2 min
Minister Drucker verí, že práce na výstavbe detenčného centra sa rozbehnú v roku 2017

BRATISLAVA - Téma výstavby detenčného centra by sa mohla posunúť vpred na budúci rok. Ministerstvu zdravotníctva SR sa do konca tohto roka nepodarilo predložiť materiál o jeho výstavbe, ako sa pôvodne plánovalo. Šéf rezortu Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) však verí, že sa tak stane čoskoro.

slovakia

left justify in out

"V rozpočte máme peniaze na detenčné centrum, ktoré sa nám podarilo získať. Verím, že v prvom kvartáli predložíme návrh vláde a že do konca roka sa rozbehnú procesy. Máme vybranú lokalitu aj odhad rozpočtu a predovšetkým, máme na to peniaze na budúci rok," povedal Drucker. Detenčné centrum sa má vybudovať v Hronovciach, náklady sa odhadujú na 13 až 15 miliónov eur.

 

Na projekte sa podieľa aj ministerstvo spravodlivosti. Stráženie ústavu má zabezpečovať Zbor väzenskej a justičnej stráže. "Spoločne s ministerstvom zdravotníctva pracujeme s tým, že budúci rok by sa téma detenčného ústavu mohla rozbehnúť s tým, aby v tomto volebnom období bol detenčný ústav vybudovaný," uviedol hovorca rezortu Peter Bubla.

 

Slovensku podobné zariadenie dlhodobo chýba, o jeho výstavbu sa neúspešne snažili viaceré vlády. Detenčné centrum je kombinácia psychiatrickej nemocnice a väznice. Určené je pre nevyliečiteľne duševne chorých, ktorí sú na slobode nebezpeční. V súčasnosti sú umiestňovaní vo väzniciach alebo v psychiatrických nemocniciach.

 

Ústav mal už v minulosti vyrásť v Hronovciach, kde už stojí hrubá stavba. O urýchlenej dostavbe sa hovorilo v roku 2008, keď viacnásobne trestaný slovenský pedofil zneužil a zavraždil v Česku deväťročného chlapca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies