Minister Drucker už vybral šéfov VšZP a ÚDZS, mená neprezradil

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 14:25 • 2 min
Minister Drucker už vybral šéfov VšZP a ÚDZS, mená neprezradil

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) už má vybraté mená do vedenia štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) aj Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS). Verejnosti ich oznámi v najbližších dňoch, avizoval po dnešnom rokovaní vlády.

slovakia

left justify in out

Jedno z mien, ktoré sa v kuloároch spomínalo ako adept na šéfa VšZP, bol bývalý štátny tajomník Ministerstva financií SR Vladimír Tvaroška. "Diskutoval som s ním všeobecne na tému jeho pôsobenia, akú má predstavu, či by sa chcel venovať niektorým otázkam v zdravotníctve," priblížil Drucker s tým, že návrat do verejnej politiky však nechystá.

 

Drucker už predtým avizoval, že štátnu poisťovňu má viesť človek mimo sektora zdravotníctva. Najväčšej poisťovni na slovenskom trhu od vlaňajška šéfuje Miroslav Vaďura, ktorý nahradil Marcela Foraia. Ten odišiel z riaditeľského kresla pre kauzu zmlúv s jeho tetou Annou Sučkovou.

 

Drucker potvrdil, že spolu s menom nového šéfa VšZP predstaví aj členov predstavenstva. Nový šéf rezortu plánuje oznámiť aj zmenu na čele Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Jeho šéfka Monika Pažinková koncom marca rezignovala, funkcia jej zaniká 30. apríla. Návrh na menovanie nového predsedu chce Drucker predložiť na najbližšie rokovanie kabinetu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies