Minister Drucker prezradí meno šéfa VšZP začiatkom týždňa

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 15:28 • 2 min
Minister Drucker prezradí meno šéfa VšZP začiatkom týždňa

BRATISLAVA - Identitu navrhovaného riaditeľa Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) prezradí minister zdravotníctva Tomáš Drucker začiatkom budúceho týždňa.

slovakia

left justify in out

Ako povedal novinárom po piatkovom rokovaní vlády, svojho kandidáta predstaví aj pred poslancami parlamentného výboru pre zdravotníctvo. Už v pondelok Drucker potvrdil, že má vybraté celé predstavenstvo VšZP.


Riaditeľ VšZP Marcel Forai odstúpil z funkcie v septembri 2015 po zverejnení informácií o zmluvách medzi štátnou poisťovňou a spoločnosťami jeho blízkej príbuznej Anny Sučkovej. Ostal však pracovať vo VšZP. Vtedajší minister zdravotníctva Viliam Čislák vyhlásil, že ak kontroly preukážu, že zmluvy s tetou Ankou boli v poriadku, vymenuje Foraia späť do funkcie. To sa však nestalo, začiatkom apríla Forai z VšZP odišiel definitívne.


Najväčšiu slovenskú zdravotnú poisťovňu v súčasnosti vedie Miroslav Vaďura. Ten začiatkom týždňa rozhodol, že VšZP zmluvy so zdravotníckymi zariadeniami spájanými s Annou Sučkovou po 30. júni nepredĺži.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies