Minister dopravy vyzval koncesionára, aby zintenzívnil práce na D4/R7

NETKY.SK • 18 Apríl 2018, 09:42 • 2 min
Minister dopravy vyzval koncesionára, aby zintenzívnil práce na D4/R7

HOLICE - Výstavba na diaľničnom obchvate Bratislavy a s ním súvisiacej rýchlostnej cesty R7 sa začala, ale tempo prác stále nie je také ako minister očakával.

slovakia

left justify in out

Takto zhodnotil výsledky kontrolného dňa priamo na stavenisku minister dopravy a výstavby SR Arpád Érsek. Koncesionár prisľúbil zintenzívniť práce do dvoch týždňov.

 

"Videli sme, že stavba sa začala, a predovšetkým na úsekoch R7 sa pracuje. Očakával som však, že už budú ďalej a to najmä na úsekoch, kde boli vydané stavebné polenia už v roku 2015 a 2016," povedal minister dopravy a výstavby SR Arpád Érsek.

 

Tempo výstavby brzdia aj chýbajúce dodatočné povolenia, ktoré musí koncesionár získať na zmeny v projektoch, ktoré si sám dodatočne navrhol. Ministerstvo dopravy v súčinnosti s ministerstvom životného prostredia je v tomto procese maximálne nápomocné. Šéf rezortu dopravy sa preto okrem samotného postupu prác zaujímal aj o to, v akom stave je koncesionár pri získaní týchto kľúčových povolení. Týmito povoleniami si koncesionár upravuje stavbu tak, aby ju vedel čo najefektívnejšie postaviť a celý proces ich vybavovania je v jeho kompetencii.

 

Štát odovzdal posledné povolenie koncesionárovi v lete minulého roku, pričom prvé boli vydané už v roku 2015.

"Stavbu brzdia aj odvolania, aj s týmto však mal koncesionár rátať," dodal minister Érsek.

 

Na trase budúcej rýchlostnej cesty R7 sa pracuje na úprave podložia a realizujú sa násypy budúceho telesa cesty, vrátane prác na niekoľkých mostoch. Podľa informácií, ktoré ministrovi poskytol koncesionár, sa dokončuje aj projekčná príprava novej sústavy mostov ponad Dunaj a prebiehajú prípravné práce.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies