Minister dopravy vymenoval za šéfa NDS Jána Ďurišina

NETKY.SK • 22 December 2016, 15:13 • 2 min
Minister dopravy vymenoval za šéfa NDS Jána Ďurišina

BRATISLAVA - Minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd) vymenoval za predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa Národnej diaľničnej spoločnosti, a. s. (NDS) Jána Ďurišina.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom vo štvrtok NDS s tým, že nový šéf spoločnosti uspel v riadnom výberovom konaní. Ide už o štvrtého šéfa diaľničiarov v priebehu tohto roku. Ďurišin na čele NDS vystriedal Juraja Valenta, ktorý bol poverený vedením spoločnosti v septembri tohto roku do výberového konania.

 

Minister dopravy od nového generálneho riaditeľa NDS očakáva, že zdynamizuje prípravu a výstavbu diaľnic a rýchlostných ciest a jeho rozhodnutia budú efektívne v prospech úspešnej výstavby. Ďurišin naposledy riadil Spoločnosť pre skladovanie, a. s., ktorá sa zaoberá skladovaním ropy a ropných výrobkov. Uvedenú firmu založili spoločnosť Transpetrol, a. s. (podiel 86,55 %) a Správa štátnych hmotných rezerv SR (13,45 %).

 

Ďurišin vyštudoval Fakultu ekonomiky a riadenia výrobných odvetví na Ekonomickej univerzite v Bratislave.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies