Minister dopravy Roman Brecely dnes podal demisiu

NETKY.SK • 30 August 2016, 15:18 • 2 min
Minister dopravy Roman Brecely dnes podal demisiu

BRATISLAVA – Minister dopravy Roman Brecely (#Sieť) dnes poslal písomne prezidentovi SR Andrejovi Kiskovi svoju demisiu. Pre TASR to uviedla hovorkyňa rezortu dopravy Karolína Ducká.

slovakia

left justify in out

Podľa Kancelárie prezidenta SR sa výmena ministrov udeje v stredu 31. augusta o 17.00 h. Novým šéfom rezortu dopravy bude aktuálny štátny tajomník ministerstva dopravy Arpád Érsek (Most-Híd).

 

V pondelok 29. augusta ho predstavil prezidentovi ako kandidáta na ministra dopravy predseda Mosta-Híd Béla Bugár. Érsek za svoju hlavnú úlohu na ministerstve považuje predovšetkým začať prípravu projektovej dokumentácie na tých cestách, ktoré sú dôležité, a to na celom Slovensku.

 

"Nerobme veľké megalomanské projekty, ale projektujme, aby sme mohli eventuálne na nich začať výstavbu po našom volebnom období alebo vtedy, keď na nich vieme nejakým spôsobom zabezpečiť finančné zázemie," konštatoval Érsek. Je podľa neho veľkou chybou, že stála projektová dokumentácia či už na rýchlostných cestách R7, R2, alebo R3 či R4. "Musíme sa pohnúť z miesta. Toto bude mojou hlavnou úlohou," zdôraznil.

 

Zmeny na poste ministra dopravy si vyžiadal odchod pätice poslancov zo #Siete a ich vstup do klubu Mosta-Híd. Strana tak preberie vládne posty, na ktorých má #Sieť svojich nominantov. Okrem jedného ministerského kresla nahradia aj posty štátnych tajomníkov, ktoré pripadali pôvodne #Sieti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona