Minister dopravy odvolal šéfa NDS Róberta Auxta

NETKY.SK • 5 September 2016, 17:28 • 2 min
Minister dopravy odvolal šéfa NDS Róberta Auxta

BRATISLAVA - Personálne rošády v rezorte dopravy pokračujú. Podľa informácií portálu aktuality.sk totiž nový minister dopravy Árpád Érsek z Mostu-Híd odvolal šéfa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Róberta Auxta, ktorého by mal nahradiť Juraj Valent.

slovakia

left justify in out

Róbert Auxt pôsobil na čele NDS ako nominant strany Sieť za ministrovania Romana Brecelyho. Juraj Valent sa už v štruktúrach diaľničnej spoločnosti pohyboval a bol aj členom jej predstavenstva. Odvolanie Auxta z postu riaditeľa NDS pre agentúru SITA potvrdilo aj ministerstvo dopravy.


Érsek na post ministra dopravy nastúpil minulý týždeň po zmenách v usporiadaní vládnej koalície. Vo funkcii nahradil nominanta strany Sieť Romana Brecelyho, ktorý ešte predtým podal demisiu. Érsek bol predtým štátnym tajomníkom na ministerstve dopravy.

 

Zmeny sú následkom prestupu pätice poslancov zo strany Sieť do poslaneckého klubu strany Most-Híd. Sieť má v NR SR už iba dvoch poslancov a prejavila záujem zlúčiť sa s jednou z koaličných strán. Posty po Sieti preberá po dohode Most-Híd a zmenila sa aj koaličná zmluva.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies